ІНСТИТУТ РОСЛИННИЦТВА ІМЕНІ В.Я. ЮР’ЄВА
Національної академії аграрних наук України

Співробітниками лабораторії селекції та фізіології пшениці проведено оцінку кондитерських властивостей селекційного матеріалу пшениці м’якої озимої

Співробітниками лабораторії селекції та фізіології пшениці проведено оцінку кондитерських властивостей селекційного матеріалу пшениці м’якої озимої, створеного в Інституті рослинництва імені В.Я. Юр’єва НААН. Зроблено випічку печива з 17 ліній пшениці та визначено якісні показники: висоту, діаметр та оцінку поверхні печива. Виділено перспективні лінії з високими кондитерськими властивостями, які заплановано до подальшого випробування за цінними господарськими ознаками з метою створення сорту кондитерського типу.