ІНСТИТУТ РОСЛИННИЦТВА ІМ. В.Я. ЮР’ЄВА
Національної академії аграрних наук України

Науково-технічний інноваційний форум із зернових та крупʼяних культур у рамках ініціативи “Один пояс, один шлях”

8 листопада 2021 року відбувся “Науково-технічний інноваційний форум із зернових та круп'яних культур у рамках ініціативи “Один пояс, один шлях”, який організував Північно-західний університет сільського та лісового господарства Китайської Народної Республіки. З нагоди пандемії, форум проводився у режимах онлайн та офлайн. З китайської сторони у форумі взяли участь понад 80 учасників від Асоціації науки та технології провінції Шеньсі, Наукового товариства з сільськогосподарських культур провінції Шеньсі, Північно-Західного університету сільського та лісового господарства. З української сторони у форумі брали участь науковці Інституту рослинництва імені В.Я. Юр'єва Національної академії аграрних наук України.

Заступник директора з наукової роботи з генетичними ресурсами рослин Віктор Кузьмич Рябчун на церемонії відкриття промовив вітання та коротко представив напрями й  результати діяльності Інституту рослинництва імені В.Я. Юр'єва. На секційному засіданні провідна наукова співробітниця Ольга Вікентіївна Горлачова зробила доповідь на тему “Results in proso millet breeding in Ukraine”. Завідувач лабораторії селекції та фізіології  пшениці Олег Юрійович Леонов поділився з учасниками результатами роботи за темою “Winter Wheat Breeding in Plant Production Institute for grain quality”. Провідний науковий співробітник Антоніна Олександрівна Василенко розповіла про результати своїх досліджень “ Determination  pea starting material  heat resistance by thermotest laboratory method”.

Участь у Міжнародному науково-технічному інноваційному форумі була дуже корисною для обох сторін з погляду обміну науковою інформацією, встановлення наукових контактів та зміцнення міжнародного співробітництва.