ИНСТИТУТ РАСТЕНИЕВОДСТВА ИМ. В.Я. ЮРЬЕВА
Национальной академии аграрных наук Украины

Робоча зустріч представників Інституту рослинництва імені В.Я. Юр’єва НААН і ТОВ «UKRAVIT»

31 травня 2022 року відбулася робоча зустріч представників Інституту рослинництва імені В.Я. Юр’єва НААН і ТОВ «UKRAVIT».

В зустрічі від Інституту рослинництва імені В.Я. Юр’єва НААН прийняли участь:в.о. директора інституту Кузьмишина Н.В., заступник директора з науково-виробничої та господарської діяльності Огурцов Ю.Є, головний науковий співробітник Авраменко С.В., від ТОВ «UKRAVIT» – директори регіонального торговельного представництва Данченко А.Ю. і Баранов А.М.

На зустрічі відмічено успішне тривале співробітництво Інституту рослинництва імені В. Я. Юр’єва НААН – однієї із провідних вітчизняних наукових установ в галузі рослинництва і Компанії «UKRAVIT» – провідного українського виробника препаратів для хімічного захисту сільськогосподарських культур в напрямі проведення наукових досліджень і заходів, що сприяло створенню і поширенню вітчизняних наукових розробок.

В ході спілкування було обговорено напрями подальшого співробітництва, відмічено проблемні питання матеріально-технічного забезпечення наукових програм Інституту, які виникли у наслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією РФ, а саме бойових дій на території Харківської області.

На сьогоднішній день значні пошкодження матеріально-технічної бази Інституту та обмеженість у витратних матеріалах і засобах викликають перешкоди у проведенні комплексу польових робіт. При цьому було наголошено, що успішне виконання фундаментальних і прикладних наукових досліджень вітчизняними науковими установами в галузі рослинництва – з генетичних ресурсів рослин, селекції і насінництва сортів і гібридів польових культур, розробки технологій їх вирощування вкрай важливе для аграрного виробництва України.

Враховуючи актуальність напрямів наукової роботи і необхідність вирішення нагальних проблем для її виконання після консультацій з керівництвом Компанією ТОВ «UKRAVIT» запропоновано фінансову підтримку досліджень Інституту рослинництва імені В.Я. Юр’єва НААН.

Інститут рослинництва імені В.Я. Юр’єва НААН дуже вдячний Компанії ТОВ «UKRAVIT», і особисто директору компанії Ільченко В.В. за порозуміння і надану підтримку в складний для української науки час. Ми впевнені, що  розвиток нашої співпраці забезпечуватиме значні наукові досягнення!